12 Tips: Meer Resultaat Met De Inzet Van Je Website in 2016
16583
post-template-default,single,single-post,postid-16583,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

12 Tips: Meer Resultaat Met De Inzet Van Je Website in 2016

18 Dec 12 Tips: Meer Resultaat Met De Inzet Van Je Website in 2016

Is je website nog wel van deze tijd? Het einde van het jaar is hét perfecte moment om een kritische blik te werpen op je website en te reflecteren op wat het afgelopen jaar goed heeft gewerkt en wat niet. Hieronder helpen we je een handje om je website weer helemaal 2016 proof te maken.

1. Doel van je website
Ik begin gelijk met misschien wel het belangrijkste onderdeel van je website. Wat wil je met je website bereiken en wat wil je met specifieke pagina’s bereiken? Is dat meer mensen een offerte laten aanvragen? Meer mensen naar de winkel krijgen? Meer telefoontjes? Meer reserveringen? Of misschien meer email adressen verzamelen van bezoekers?

Kijk eens kritisch naar je site of die wel optimaal naar het gestelde doel toewerkt. Wil jij dat meer mensen een tafel reserveren in je restaurant? Zet dan op elke pagina (waar van toepassing) een formulier waarmee je binnen een aantal seconden kunt reserveren. De grootste fout die op veel websites terugkomt is dat er geen actie wordt uitgelokt bij bezoekers.

Tip: Begin met het doel. De oproep tot actie: welke actie wil jij dat jouw bezoekers gaan ondernemen? Werk van het einddoel naar het begin. Dus van het formulier/button waar je wilt dat bezoekers iets mee doen naar de tekst. Schrijf alleen teksten die mensen overtuigen om het formulier in te vullen of te klikken op die knop. Haal alle overige informatie van de pagina.

2. Verzamel email adressen van je bezoekers
Het versturen van e-mails is een geweldige manier om een band op te bouwen met potentiële klanten. Uit onderzoek is gebleken dat 96% van de bezoekers op een website niet klaar zijn om iets te kopen. Als je van een gedeelte van deze 96% bezoekers een email adres weet te bemachtigen, ben je goed bezig. Online zaken doen is te vergelijken met daten. Bedrijven en mensen willen je vaak eerst wat beter leren kennen voordat zij de volgende stap durven te nemen. Veel gebruikte manieren voor het verkrijgen van de emailadressen van je bezoekers zijn: nieuwsbrieven en gratis downloads.

3. Uitstraling en ontwerp van je website
Oogt je website fris en eigentijds? Als je website langer dan 4 jaar geleden is ontworpen, is de kans vrij groot dat de look en feel is gedateerd. Onderzoek wijst uit dat mensen je website binnen 7 seconden beoordelen en beslissen of ze verder gaan of niet. De titel van de pagina en de uitstraling van de website spelen hierbij een zeer belangrijke rol.

4. Website teksten schrijven en zoekwoord proppen.
Het overmatig gebruik van zoekwoorden in de teksten van je website is onnodig en niet prettig voor je bezoekers. Vergeet zoekwoorden en schrijf goede teksten voor je website. Als je schrijft over je bedrijf, producten en diensten, dan zullen de juiste zoekwoorden op een natuurlijke manier voldoende voorkomen in de tekst. Een overtuigende tekst die de nadruk legt op hoe je je bezoekers kunt helpen, wint dus altijd van een tekst die volgepropt is met allerlei zoekwoorden.

5. Updaten van inhoud.
Het is niet genoeg om je website online te plaatsen met een paar pagina’s en dan niets meer te veranderen voor het komende jaar. Google wil verse, bijgewerkte inhoud. Het regelmatig updaten van je website is dus een must.

6. CMS updates
Als je zelf de inhoud van je website kan aanpassen is de kans zeer groot dat je website een CMS gebruikt zoals WordPress, Joomla of Drupal. Zorg dan dat je de laatste updates daarvan op je site gebruikt, anders heb je een hoger risico dat er beveiligingslekken ontstaan op je website.

cms

7. Backups
Heb je een recente back up van je website op je harde schrijf staan? Als je die niet hebt is het verstandig om deze wel te maken. Better safe than sorry.

8. De snelheid waarmee je website word geladen
Een waardevolle tool van Google waarmee je de snelheid van je website kunt testen is Pagespeed Insights: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Vul het adres van je website in en je weet binnen een paar seconden hoe je je website nog beter kunt maken. Het is heel belangrijk dat het eerste zichtbare gedeelte van je site snel geladen wordt (vooral op mobiele telefoons). Als je hier niet goed op scoort, dan kom je lager in de zoekresultaten van Google.

9. SSL certificaat
Google heeft aangekondigd dat ze websites die zijn beveiligd met een SSL-certificaat hoger naar voren gaan laten komen in de zoekresultaten. Degene die hun website(s) hier al mee hebben beveiligd, ervaren vaak een boost in hun positie in de zoekresultaten. Een SSL certificaat is gelukkig niet erg prijzig, je komt ongeveer uit op 7 euro per jaar. Dit is dus een snelle en goedkope manier om je website een boost te geven. Vraag naar meer informatie bij je hostingprovider.

10. XML sitemap
Een XML sitemap is een overzicht van alle website pagina’s, waarin wordt aangegeven welke pagina’s van je site zoekmachines wel of niet moeten weergeven. Een XML-sitemap is dus belangrijk als je graag in Google gevonden wilt worden en wilt bepalen welke pagina’s je wilt laten weergeven in de zoekresultaten.

11. Browser check
De meest gebruikste browsers zijn Chrome, Firefox en Safari. Gebruik jij nog steeds Internet Explorer? Dan bewonder ik je doorzettingsvermogen ;-). Hoe ziet jouw site er eigenlijk uit in al die verschillende browsers? Bekijk je site eens in al deze browsers om te checken of alles goed wordt weergegeven.

browsericons

12. Geoptimaliseerde website voor computers, tablets en telefoons.
In deze tijd spreekt dit voor zich, toch? Je zult er versteld van staan ​​hoeveel bedrijven dit cruciale element vergeten. 51% van je bezoekers surfen met mobiele apparaten, in tegenstelling tot de computer. 53% van alle e-mails worden geopend met een mobiel. Een website die niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten wordt niet weergegeven in de zoekresultaten van google op mobiele telefoons. Dus als je website niet is geoptimaliseerd voor mobiele telefoons en tablets dan faalt je website. Het is zo simpel als dat.

Hier is een link naar een website die simuleert hoe jouw site eruit ziet op verschillende apparaten:
http://quirktools.com/screenfly/

Hier kun je zien of Google je site mobiel-vriendelijk vindt:
http://google.com/webmasters/tools/mobile-friendly

Hoe zorg jij ervoor dat je website up to date is en dat je online kansen blijft benutten?