Afbeeldingen plaatsen op WordPress website | Kustlicht
15687
post-template-default,single,single-post,postid-15687,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

19 Jan Afbeeldingen plaatsen op WordPress website

Hieronder staat in stappen uitgelegd hoe je een afbeelding kunt uploaden op een pagina.

1. Ga ingelogd naar de pagina (of het bericht) waar de afbeelding geplaatst moet worden en klik op bovenaan in de zwarte balk op “pagina bewerken / edit page”.

pagina-aanpassen-wordpress

 

 

 

2. Klik met je cursor op de plek in de tekst waar de afbeelding moet komen en druk op de knop ‘Media toevoegen / add media’ boven het tekstveld.

3. Sleep de afbeelding in het nieuw geopende venster of klik onder het tabblad ‘Bestanden uploaden’ op de knop ‘Bestanden selecteren’.

4. De afbeeldingen beginnen automatisch met uploaden en komen in de ‘Mediabibliotheek’ te staan.

5. Klik op de blauwe button “in pagina toevoegen / insert in to page” om de afbeelding op de pagina te plaatsen.

Werken met afbeeldingen in WordPress
Alle afbeeldingen die geupload worden in WordPress, komen in dezelfde Mediabibliotheek te staan. Het is daarom belangrijk om je afbeeldingen (en media bestanden) een relevante naam te geven, zodat deze ook zijn terug te vinden met behulp van de zoekfunctie. Dit maakt het werken met afbeeldingen in WordPress een stuk makkelijker. Na het uploaden van een afbeelding verschijnt er een rechterkolom in de Mediabibliotheek waar de details ingevuld kunnen worden. Hier kan onder andere een relevante naam ingevuld worden. Vergeet daar ook niet de mogelijkheid tot een ‘alt-beschrijving’. Dit is goed voor de vindbaarheid van afbeeldingen in zoekmachines zoals google.