Inloggen in WordPress | Handleiding
15510
post-template-default,single,single-post,postid-15510,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Inloggen in WordPress

inloggen wordpress

27 Dec Inloggen in WordPress

Je hebt een account nodig op de WordPress-website waarop je wilt inloggen. Om in te loggen in WordPress ga je in de browser naar de adresbalk.  In de adresbalk typ je de URL van je website, gevolgd door een schuine streep (‘/’) en het woord ‘/wp-admin’. Dus je typt in de adresbalk in uwwebsitenaam.nl/wp-admin en vervolgens drukt je op [ENTER].

Je komt nu in het WordPress inlogscherm. Zoals je ziet kun je hier je gebruikersnaam en wachtwoord invullen, als je deze niet hebt, moet je nog deze nog even opvragen. Ook kun je aanvinken om de gegevens te onthouden, zodat je voortaan automatisch inlogt.

TIP: Onthoud wel dat u deze optie beter alleen bij uw persoonlijke computer kunt aanvinken om te voorkomen dat andere gebruikers van de computer toegang krijgen tot de website.

Wachtwoord vergeten?

Wanneer je je wachtwoord bent vergeten in WordPress, kun je op “Wachtwoord vergeten?” / “Lost password?” klikken. Je komt dan in een scherm waar je je gebruikersnaam of e-mailadres kan opgeven. Als je je gebruikersnaam ook vergeten bent, vul dan je e-mailadres in.

Je krijgt vervolgens een mailtje met daarin je gebruikersnaam, en een link om je wachtwoord te resetten.

WordPress dashboard

Als u bent ingelogd kom je op het zogenoemde “dashboard van WordPress”. Dit is de plek waar de inhoud van de website beheerd kan worden.

wordpress dashboard inloggen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toolbar

De zwarte balk bovenin je scherm is de WordPress toolbar. Deze toolbar wordt standaard overal op uw site en in WordPress weergegeven, zo lang je bent ingelogd. Om de door jouw gewenste pagina het snelste aan te passen kun je het beste naar de betreffende pagina gaan op de website en vervolgens in de zwarte toolbar bovenaan de pagina op “edit page / pagina bewerken” klikken.

pagina aanpassen met wordpress